Procrastination: Ik bedenk later wel een titel

Procrastination: ik bedenk later wel een titel

Eindelijk is hij er dan. Mijn eigen blog. Het heeft even geduurd, maar daar heb ik een goede reden voor. Of ja, eigenlijk niet. Het is een reden die ik (en jij sowieso ook) veel gebruik. Het klinkt chiquer dan het is, mogelijk door die “pro” aan het begin. Procrastinatie.

Procrastinatie

De moeder van alle tijd verdrijf. De minder mooie naam is dan ook gewoon ‘uitstelgedrag’. Ik start deze blog om mezelf te dwingen wat minder te procrastineren. Of toch minder onconstructief te procastrineren. Ik zit veel op social media, maar dat gun ik mezelf. Het is een goede bron van informatie en ontspanning. Het gene waar ik echt teveel tijd aan verspil is gaming. Eén specifiek spel zelfs: Minecraft. In het spel ben ik dan wel constructief bezig door, inderdaad, constructies te bouwen, verder heb ik er bitter weinig aan.

Voor bloggers door bloggers

Maar dus, hoe kom ik er op me productief bezig te houden met een blog? Het verhaal begint in oktober. 26 oktober om precies te zijn. Ik kreeg een mailtje van John Poelman aka Bloobz. Hij vroeg me of ik op 5 december misschien een presentatie wou doen. Na wat verbazing over hoe hij bij mij terecht was gekomen, en of hij het mailtje misschien niet fout had gestuurd, vroeg ik wat meer informatie. Ik zou spreken over social media, specifiek voor bloggers dan. Bloggers? Ik ben er zelf geen. Correctie, ik was er zelf geen. Maar ik ben samen met Inezzed. Dat is een blogger. En ik hoor veel over de blogwereld van haar. Een presentatie over die 2 onderwerpen moest dus wel lukken.

Noob!

Ik moet wel zeggen. Ik ben zelf ook niet onbekend in het bloggen. Ik heb een tijdlang geblogd voor smosblog.be, een Antwerpse studentenblog. Daarna heb ik zelf een blog gestart, socialmediwa.be. Die blog is na een jaar een stille dood gestorven. Deels doordat het een groep effort was en deels door, je raadt het wel, procrastinatie. Maar ik dwaal af! Na een weekje denken over de presentatie en wat ik allemaal zou zeggen kreeg ik kriebels om terug te beginnen schrijven.

Nadenken, ontspannen, ontspannen, ontspa…

Dag 0

En zo begon het dus. Het in mijn hoofd epische verhaal van mijn blog. Ik begon na te denken. Onder welke naam zou ik bloggen? Frédéric Paulussen blijft niet goed plakken, maar daar tegenover staat dan wel dat ik op die naam al wel wat volgers heb op social media. Polar Sun (mijn muzikaal alter ego) was geen goede optie. Ik wil over meer bloggen dan muziek. Social media, SEO en andere marketing zaken zijn, qua branding, niet zo interessant voor “een artiest”. Dat ging het dus ook niet worden.

2 dagen later

Ondertussen begon mijn presentatie duidelijker en duidelijker te worden. Maar mijn blog bleef een groot mysterie. Hoe ging ik dat ook aanpakken? De naam was al een strijd. En waarover specifiek ging ik dan bloggen? Bloggen over muziek, social media, SEO en andere dingen die mij interesseren? Ik kan er (hopelijk) wel interessante dingen over schrijven, maar horen die zaken wel samen? De vragen stapelden zich op.

5 dagen later

Het aantal vragen dat ik had was groter dan het aantal antwoorden. Ik dubbelklik dus maar op een icoontje op mijn bureaublad en klik op “play online”. Vertrokken voor een paar uur. Paar uren verstand op nul en op Minecraft een paar servers onveilig maken. Daar was ze weer, die trut: procrastinatie!

1 maand later

Ondertussen had ik mijn presentatie gedaan. Zenuwachtig, met een droge mond en trillende stem. Maar wat ik wou zeggen was min of meer door mijn stembanden gevormd en opgevangen door de oren van het publiek. De verslagen lees je op de blogs van Bloobz.be, Dailybits.be en twinterestink. Tijd dus om mezelf te belonen, jawel, met Minecraft! Even een match Hungercraft spelen. Nog eentje? Waarom ook niet! Meester van de procrastinatie

1 januari

Dat is vandaag. Welja, voor mij. Deze post komt op de blog zodra deze min of meer presenteerbaar is. Momenteel is het nog maar een standaard wordpress theme met enkele kleine aanpassingen. Maar tijdens het klikken op instellingen en andere zaken bedacht ik mij dit verloop van mijn blog. Na 2 maanden zweten en zwoegen heb ik eindelijk de knoop doorgehakt. Ik heb mezelf een domeinnaam en hosting gekocht. Eigenlijk zelfs 2 domeinnamen. Mijn muzikaal alter ego verdient eindelijk een eigen website. Maar daar gaat het nu niet over. Het gaat over deze blog: fredericpaulussen.be.

Toch maar bloggen?

Eigenlijk was mijn eerste idee om gewoon een website te maken en het daar tijdelijk bij te houden. De blog zou wel eens volgen. Maar terwijl ik bezig was met een pagina-structuur uit te werken heb ik toch maar besloten er een blog bij te smijten. Niet dat ik het licht op neem. Daarvoor heb ik Inez al genoeg zien zwoegen. Bloggen is hard werk. En net daarom begin ik er aan. Omdat ik wil stoppen met procrastineren en eindelijk iets productief wil doen. En vandaag is het dus zo ver. Niet als een of andere stomme nieuwjaarsresolutie. Dan zou ik wel iets simpeler kiezen zoals minder snoepen of iets van sport doen. Ik ga niet dagelijks posten, waarschijnlijk zelfs niet om de 2 dagen, maar wel regelmatig. En steeds over dingen die mij echt interesseren: muziek, social media, SEO, online marketing, bloggen, Antwerpen, wetenschap en het dagdagelijkse leven. Dat was het verhaal van mijn blog.

Subscribe to my mailing list to stay up-to-date

* indicates required
Posted in NL

9 thoughts on “Procrastination: Ik bedenk later wel een titel

  1. Alvast welkom in de wondere wereld van het bloggen 🙂 En het is inderdaad beter regelmatig te bloggen met kwalitatieve stukken dan dagelijks met wat bij elkaar geharkte “rommel”. Succes!

  2. Gegroet medeblogger! Procastinating is echt mijn grootste valkuil, ik lees soms zoveel andere blogs dat ik zelf niet meer toekom aan bloggen, haha! Maar zoals je zegt, beter 1 x per week goed bloggen dan elke dag slechte en snelle content te delen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.