Noorse flora met levendige kleurtjes

Noorwegen is een land vol extremen. Van zon naar regen in luttele minuten, hoge bergen, groene tinten die je nog nooit hebt gezien en bloemen in bijna alle kleuren van de regenboog.

Je kan hier nergens kijken of je ziet prachtige bloemen omgeven in een groen landschap. Midden in de weide met een berg als achtergrond of gewoon in het bos tussen de bomen. De middernachtzon zal zeker iets te maken hebben met de prachtige natuur in het noord Noorwegen.

Over de foto’s

Alle foto’s zijn gemaakt in de omgeving van Ƙverbygd en Skjold in de provincie Troms met mijn trouwe Nikon D7000. Wat nabewerking in Lightroom ga ik niet verzwijgen. Maar meestal was het net de kleuren, vooral het groen, wat afzwakken.

Als ik eerlijk ben, vermeld ik ook dat ik geen van de namen ken van deze mooie plantjes. Mijn beschrijving zou ook niet verder gaan dan: “die witte bloem” of “dat roze geval”.

Noorse flora in foto’s

Weet jij iets van het plantenrijk? Laat me zeker wat de namen zijn!

Subscribe to my mailing list to stay up-to-date

* indicates required
Posted in NL