Fort de la Chartreuse in Luik

Afgelopen weekend ging ik een dagje naar Luik. Ik wou de stad verkennen, maar wist eigenlijk niet wat er allemaal te doen was. Iemand raadde me aan om Fort de la Chartreuse te bezoeken.

Over het fort

Na een wandeling door Parc des Oblats ontdekte ik de officiële toegangspoort tot het domein. Helaas was deze afgesloten en moeilijk te betreden (zonder gewond te geraken van loshangende metalen). Na een rondje langs de muren en rotsen ontdekte ik de onofficiële ingang. Deze ligt ,verbazingwekkend genoeg, in een straatje bij wat woonhuizen.

Bij het betreden merkte ik direct op dat ik niet alleen was. Niet dat er druggies of marginale jeugd rondliep, zoals je zou verwachten, maar Nederlanders. In groepen. Met fototoestellen en statieven voor een fotoshoot of gewoon op uitje met het gezin ter ontspanning. Fort de la Chartreuse was dus heel toegankelijk.

Toch had ik geen last van anderen. Het domein en de gebouwen waren groot genoeg. Een aanrader dus voor wie, net als mij, zijn eerste urbex ervaring wil opdoen.

Over de foto’s

Ik heb alle onderstaande foto’s gemaakt met mijn Nikon D7000. De meest gebruikte lens is de Sigma 10-20mm 1:4-5.6. Enkele foto’s zijn gemaakt met een Nikkor 28-300mm 1:3.5-5.6.

Met de groothoeklens kwamen de gigantische ruimtes goed tot hun recht. Met de zoomlens kon ik dan weer de lange gangen leuk in beeld brengen. Normaal gezien ging ik mijn macrolens meenemen voor details, maar deze was ik thuis vergeten. Ik had perongeluk een tweede (oude) telelens mee die er min of meer op trekt. Woops!

De nabewerking van de foto’s heb ik gedaan met VSCO. Ik heb de foto’s nog in originele RAW, zodat ik het ook in Lightroom kan bewerken zodra ik dit heb gekocht.

Bereikbaarheid

In Luik heb ik ook andere dingen gedaan, maar vooral dit fort vond ik een aanrader. Vanuit het centrum moest ik niet ver wandelen. Het gebouw was in goede staat (alles is van beton) dus zelfs met mijn zware rugzak vond ik alles ongeloof toegankelijk (en veilig).

De foto’s van Fort de la Chartreuse

Heb jij nog tips voor leuke plaatsjes om te fotograferen?

Subscribe to my mailing list to stay up-to-date

* indicates required
Posted in NL