Op Facebook personen en pagina’s ontvolgen

Facebook bulk ontvolgen

Recent was mijn facebookfeed een ramp. Mensen die ik in eeuwen niet meer gesproken had bleven opduiken en de belangrijke mensen kreeg ik niet te zien. Gelukkig bracht Facebook vrij recent een update voor dit probleem. De ontvolg functie.

Ontvrienden, unliken of ontvolgen?

Eerst en vooral: waarom ontvolgen en niet ontvrienden, unliken of de groep verlaten? Bij sommige personen, pagina’s of groepen moet je je aanwezigheid laten blijken. Bepaalde collega’s met minder interessante updates maar waar je eigenlijk wel een goede band met hebt bijvoorbeeld. Of die ene pagina van je buurjongens muziek die je eigenlijk maar niets vindt. Je liked de pagina als steun en omdat dat cijfertje zoveel voor hem betekent, maar de updates spreken je minder aan.

Bulk ontvolgen

Ik was het na een tijdje beu om bij elke update van een persoon op de knop te drukken om deze te ontvolgen. Gelukkig is er een manier om een lijst te krijgen met alle vrienden, pagina’s en groepen die je newsfeed spammen. Zo kan je in 10min tijd iedereen ontvolgen waar je geen updates meer van wenst.

News Feed Preferences
Hier kan je kiezen wie te ontvolgen.

 

Stap 1 is rechtsboven klikken op het pijltje van je instellingen. Vervolgens klik je op “News Feed Preferences” of “Voorkeuren nieuwsoverzicht”. Daar krijg je een overzicht. Mooi opgedeeld volgens personen, pagina’s en groepen.

 

Stap 2 is alfabetisch sorteren. Of dat is toch mijn voorkeur. Dit kan alleen per onderdeel en niet bij de summary. Waarom sorteren? Op die manier ben je zeker dat je niemand mist of kan je je ontvolg activiteit even stoppen maar later makkelijk vinden waar je gestopt bent.

 

Stap 3 is genieten van een newsfeed die je terug onder controle hebt.

 

 

 

 

 

 

Mocht jij dus één van mijn Facebook vrienden zijn die niet echt geïnteresseerd is in mijn blogposts of andere updates. Voel je vrij mij te ontvolgen. Ik ben al blij dat ik bij je laatste herinnering aan mij je iets heb kunnen bijleren. Een laat in de comments gerust weten om welke reden jij mensen ontvolgt.

Subscribe to my mailing list to stay up-to-date

* indicates required
Posted in NL

2 thoughts on “Op Facebook personen en pagina’s ontvolgen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.