Brief van de juffrouw voor een dagtrip Luik

Ik maak vandaag een tripje naar Luik. Een stad waar eigenlijk veel te beleven valt. En aangezien het onder de taalgrens ligt, voelt het steeds als een citytrip naar het buitenland. Maar ik ben iemand die nogal vergeetachtig kan zijn.

Bewijs van vergeetachtigheid: Ik ben al tweemaal aangekomen bij een optreden en meermaals half vertrokken zonder tickets. Gelukkig is er altijd wel een toffe hotelbediende die wil printen in de buurt.

Een brief van de juffrouw

Herinner je die brieven die je als kind (of die je kind nu) meekrijgt van school? Vandaag schrijf ik er zo eentje, maar dan voor mezelf. Want zo weet ik zeker dat ik alles meeneem.

Je rugzak

Vergeet hem niet alleen mee te nemen naar Luik, maar ook terug. Weet je nog die keer dat je (niet eens zo zat) je rugzak achterliet op de Ossenmarkt in Antwerpen? Kostelijk grapje. Dus hou hem nu zeker steeds bij je!

Je smartphone

Niet echt iets wat een juffrouw zou zeggen. Maar ik maak ongelooflijk veel foto’s met mijn One plus two. Ik wil ook beginnen ‘vloggen’. Filmpjes maken van wat ik zie. Filmen met mijn smartphone kan ik in 4k, mijn DSLR kan ‘slechts’ filmen in 1080p.

Je powerbank

Snapchat, het fototoestel en (wie weet) live-streamen kosten enorm veel energie.Ook is het verschrikkelijk lastig als je smartphone ook dienst doet als kaart en je die plots niet meer kan bekijken. Gelukkig heb ik net een nieuwe powerbank gekocht. Zonder batterij vallen zal dus heel moeilijk zijn!

Een pillamp

Vreemd voorwerp voor een citytrip. Maar ik heb gehoord dat er een prachtig verlaten kasteel is. En die wil ik bezoeken. Aangezien er geen verlichting zal zijn en zo’n kasteel groot is en kelders heeft, lijkt het mij interessant wat licht mee te nemen. Gelukkig zit er in mijn powerbank een krachtige lamp.

Je kodak (die eigenlijk een Nikon is)

Smartphonefotografie is een leuke uitdaging, maar het is ook beperkend. Daarom ga ik terug vaker mijn fototoestel meesleuren. De laatste keer dat ik hem gebruikt heb, is tijdens mijn trip naar Namibiê. Vooral de lenzen voegen veel gewicht aan mijn rugzak toe, maar het is het vaak waard.

Treintickets

Want zoals de anekdote op begin je doet vermoeden, het is vooral met tickets dat ik moeite heb. Waarom kan ik die niet gewoon op mijn smartphone hebben? NMBS step up your game. Gelukkig bestaat de mogelijkheid ze op je identiteitskaart te zetten.

Een schriftje met gegevens

If all else fails. Als de electronica het toch begeeft, heb ik graag informatie in een analoge vorm. Enkele belangrijke telefoonnummers, adresjes in de buurt en de planning van de treinen.

Een tijdschrift

Want de treinrit is lang (1,5u) en naar mijn ervaring is de ontvangst op een trein alles behalve acceptabel. Daarom is een boekje wel handig. Dat is tegenwoordig ook het enige moment dat ik nog tijd heb om te lezen. Twee vliegen in één klap dus.

Je goed humeur


Dit is exact wat er in zo’n schoolbrief zou staan! Gelukkig heb ik dat altijd bij.

En nu hopen dat ik niets vergeten ben. Als ik wel iets vergeten ben, zal je mij ongetwijfeld horen vloeken op twitter.

Subscribe to my mailing list to stay up-to-date

* indicates required
Posted in NL