Fred, Agnus Dei en een zwerm duiven.

Afgelopen weekend ging ik met een vriendin urbexen. Het thema van de dag: verlaten kerken. Dit heeft te maken met het feit dat zij een schoolopdracht had en er in België, zo blijkt, ongelooflijk veel verlaten godshuizen. (Die man heeft een vastgoed probleem)

Over Agnus Dei

‘S ochtends was Agnus Dei nabij de Henri Chapelle American cemetery and memorial de eerste kerk op onze planning. Het kerkje heeft een ook een verlaten ziekenhuisje. Zeker de moeite waard dus.

De ingang naar de kerk vind je tussen enkele bomen. Wat langer zoeken kan je een klim door het raam besparen. Eenmaal binnen zal je merken dat de kerk in vrij goede staat is. In het ziekenhuis moet je beter opletten. Daar merk je op dat de vloer niet meer zo stevig is. Dit zie je ook door enkele verzakkingen.

De foto’s van Agnus Dei

Over The Pigeon Church

Deze kerk had mijn mede-fotografe stiekem toegevoegd in de planning. Tot ik er binnenstond, had ik dus ook niet door dat het om de (toch wel) befaamde Pigeon Church ging.

Die naam maakt het gebouw dan ook waar. Buiten een hele zwerm duiven die constant rondvliegen, heb je ook een hele zwerm duiven die onfortuinlijk onderdeel zijn geworden van de grond. In combinatie met de uitwerpselen die alles (zonder overdrijven) bedekken, is de geur er niet echt aangenaam.

We waren er niet alleen. Even deed een andere fotograaf mij verschieten door de deur plots open te gooien. Na 10 minuten was de geur hem teveel en waren we terug alleen.

Het is een prachtige kerk om te fotograferen. Vergeet achteraf geen douche te nemen en je schoenen eens goed uit te kloppen. 😉

The Pigeon Church

Over de foto’s

De foto’s zijn allemaal gemaakt met mijn Nikon D7000, verschillende lenzen en achteraf bewerkt in Lightroom. Volgende keer ga ik een statief meenemen. Wie aanraders heeft voor goede maar draagbare statieven, mag die tips hier gerust delen.

 

Welke fotogenieke plaatsjes kan jij aanraden?

Subscribe to my mailing list to stay up-to-date

* indicates required
Posted in NL